Vinkkejä


Repovesi tarjoaa monipuolisia reittejä ja hulppeita maisemia luonnossa liikkumiseen. Kansallispuisto sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien alueella ja sisäänkäyntejä on kolme: Saarijärvi, Lapinsalmi sekä Tervajärvi.

Lapinjärven sisäänkäynti on suosituin, eikä suotta. 1987 rakennettu riippusilta


Mäntyharjun urheilualue, Urheilutie 1, 52700 Mäntyharju

Metsäleikkipuisto on Mäntyharjulaisten lasten suunnittelema ympärivuotinen leikkialue, jossa on mahdollista maastopyöräillä, kiipeillä ja tasapainoilla. Talvella puistossa on valaistu mäenlasku mahdollisuus (HUOM! Suositellaan pehmoliukureita).

Leikkialueen läheisyydessä on Kisalan liikuntahalli, jossa voi hallin aukioloaikojen puitteissa käydä vessassa ja täyttämässä juomapulloja.

Mikkelin seudun lähiluontokohteet löydät Mikkelin kaupungin nettisivuilta osoitteesta http://www.mikkeli.fi/mikkelin-seudun-lahiluontokohteita

Lähileikkipuistot tuovat mukavaa virkistystä leikkiin. Mikkelin alueen leikkipaikat löydät osoitteesta http://www.mikkeli.fi/leikkipaikat

Leikkipuistossa voi olla myös aikuisen ohjaamaa toimintaa. Kokeilkaa leikkipuistovierailulla esimerkiksi valokuvasuunnistusta. Vieraassa leikkipuistossa ympäristön havainnointi on hieman haastavampaa kuin tutussa päiväkodin pihassa.

Ohjeet valokuvasuunnistukseen löydät materiaalipankin kohdasta “Teknologia”.

Jos haluaa päiväkodin arkeen ja toimintaan vaihtelua, niin on hyvä aktiivisesti pitää silmillä lähialueen tapahtumia. Mikkeli kuitenkin kaupunkina sisältää lukuisia erilaisia tapahtumia, joista osa on myös pienille lapsille sopivia. Jos esimerkiksi Torille ei ole pitkä matka, kannattaa siellä käyntiä jonkin tapahtuman aikana hyödyntää omassa arjessaan. Mikkelin kaupungin tapahtumat löytyvät Mikkelin tapahtumakalenterista -> http://www.mikkelinyt.fi/.

Moisionrannantie 13, 50700 Mikkeli

Heinzenpuisto eli Kirkonvarkauden leikkipuisto on Mikkelin Asuntomessualueelle rakenettu leikkipuisto. Puistossa on tilaa juosta, hyppiä, keinua ja laskea mäkeä. Erityisen leikkipuistosta tekee sen hulppeat kiipeilytelineet.

Isot kiipeilytelineet soveltuvat vähän isommille lapsille, mutta leikkipuistosta löytyy myös kiipeilyteline pienemmille lapsille.

Kalevankangas on kaupunginosa Mikkelissä, jossa on mitä parhaimmat mahdollisuudet liikkumiseen niin kesällä kuin talvellakin. Alla listattuna Kalevankankaan alueen liikuntamahdollisuuksista ja tiloista.

 • Pururadat

 • Frisbeegolfrata

 • Ravirata

 • LähiTapiola Areena

 • Kuplahalli

 • Tenniskentät

 • Jäähallit

 • Sport Forum - liikuntakeskus

 • Saimaa stadiumi (valmistuu keväällä 2018)

Pursialankatu 3, 50100 Mikkeli

Kaihun kota sijaitsee Kaihun lahden rannalla Mikkelin keskustan laitamalla. Kota on oiva retkikohde, etenkin talvisin kun lahden jäällä on retkiluistelurata, hiihtoladut, napakelkka sekä pulkkamäki. Kodassa on tulenteko mahdollisuus, joten eväät matkaan ja retkelle!

Kyllikinkatu 1A, 50100 Mikkeli

Hänninkenttä on monipuolinen urheilukenttä ympäri vuoden. Kesäisin Hänskissä pelataan useimmiten jalkapalloa ja pesäpalloa kun taas talvella Hänskin jää toimii Mikkelin Kamppareiden eli paikallisen jääpalloseuran kotikenttänä. Hänski on turvallinen paikka myös pienille lapsille, sillä se on rakennettu suppamuodostelman pohjalle. Hänskistä löytyy pukuhuoneet ja wc-tilat. Myös kuuluttamon, tulospalvelun sekä kioskin käyttö on sovitavissa.

Kenttä on vapaasti käytössä aina kun varauskalenterissa ei ole varauksia. Varaustilanteen näet osoitteesta https://asp3.timmi.fi/WebTimmi/login.do?loginName=GUEST_MIKKELI&password=timmiVieras&roomId=349725&adminAreaId=2262

Hänski soveltuu monenlaiseen liikuntahetkeen. Alla on lueteltu eemoja toteutettavaksi Häsnkissä:

 • Olympialaiset

 • Liikuntakarnevaalit

 • Ulkotemppurata

 • Seurayhteistyö

Linnantie 5, 52300 Ristiina

Brahen linnan rauniot sijaitsee Ristiinassa, Pyrhölän vuorella. Kreivi Pietari Brahe rakennutti linnakartanon läänin hallintorakennukseksi vuonna 1656, mutta se tuhoutui Isonvihan aikana 1700-luvun alussa.

Linnan rauniot on mielikuvituksellinen retkikohde päiväkotiryhmille. Tässä muutamia teemoja jos vierailu Brahelinnan raunioilla kiinnostaa:

 • Aikakaudet (keskiaika, kivikausi)

 • Ritarit, kreivit,

 • Prinsessat ja prinssit