Vinkkejä

Välineet: Tabletti tai muu vastaava älylaite, johon tehty valmistelut kuvasuunnistusta varten.

Valokuvasuunnistus ei sinänsä ole mikään uusi idea, mutta pientä lisätärppiä lapselle antaaälylaitteen käyttäminen perinteisten kuvien sijaan. Sen lisäksi jos älylaitetta ei ole vielä hirveästi otettu käyttöön päiväkodin toiminnassa, niin tämä on helppo tapa tehdä hieman laitetta henkilökunnallekkin tutuksi ja ottaa ensimmäisiä askelia niiden hyödyntämiseen arjessa.

Tästä linkistä löydät ohjeet, kuinka ottaa käyttöön liikunnallinen Sprintgame:

https://www.tervekoululainen.fi/opetusmateriaalit/mobiilipelit/

Välineet: Sisä- tai ulkotilat, sekä radiopuhelimia.

Toteutus: Todella yksinkertainen. Lapset leikkivät piilosta luonnostaan muutenkin, mutta nyt otetaan radiopuhelimet mukaan leikkiin. Radiopuhelimia voi käyttää vaikka siihen että piilosta annetaan ohjeita piilon ympäristöstä, tai johdattaa piilojen etsijää harhaan.

Älylaitteen kuvan heijastamiseen on muutama erivaihto:

  • Tarkista onko projektorissa valmiina ominaisuus, jonka kautta saat joko bluetooth-, tai WIFI-yhteydellä kuvan projektoriin

  • Käyttää Googlen Chromecast-, Miracast-, tai Reflector-softaa jolla kuvan heijastaa telkkariin tai tietokoneeseen, joka on yhdistetty projektoriin.

  • Jos älylaitteenne on Applen, sekä teillä on Apple TV, voitte yhdistää älylaitteenne TV:en, joka on yhdistetty projektoriin.

JitterBug sovellus ladataan älylaitteelle sovelluskaupasta ja peli heijastetaan seinälle tykillä. Lasten on tarkoitus osua ötököihin palloja heittämällä. Aikuinen seuraa peliä ja  klikkaa älylaitteesta ötökkää johon pallo osuu. Näin ötökkä “poksahtaa” ja tilalle tulee uusi.

Peli on innostava ja jopa koukuttava. Iloinen asia on se, että älylaite toimii vain välineenä lasten liikuttamiseen eikä ole itsetarkoitus tai passivoiva tekijä.  

Peliä voi myös varioida säätämällä pelin korkeutta seinässä tai kokeilemalla erilaisia heittotapoja, esimerkiksi heittämällä yläkautta, alakautta, yhdellä/kahdella kädellä tai erilaisilla ja erikokoisilla palloilla.

Mallia näet tästä Youtube videosta:
https://www.youtube.com/watch?v=T0-YIxXZrD4