Aikaiset heräämiset eivät harmita, kun tiedossa on lisää jääaikaa

Jääkiekko on ollut akatemiatoiminnassa mukana alusta lähtien

Palloilukausi vetelee juniorien osalta viimeisiään, mutta urheiluakatemia jatkaa toimintaansa aina lukuvuoden loppuun saakka. Kausi on ollut pitkä, mutta Jukurien Arttu Honkavuo nauttii yhä ”ylimääräisistä” jääharjoituksista akatemian vuoroilla.

Tiistaisin ja torstaisin aamukahdeksalta alkavat harjoitukset vaativat Honkavuolta hieman normaalia aikaisempaa heräämistä sekä ylimääräistä kulkemista Anttolan ja jäähallin välillä.

- Kun on lisäjäitä tarjolla, niin haluaa sinne mennä. Ei haittaa vaikka vähän aikaisemmin joutuu heräämään kun pääsee jäille, Honkavuo kertoo

- Akatemiassa pääsee kehittämään lajitaitoa  ja saa tehdä kaverien kanssa sitä mistä tykkää.

Honkavuo reissaa kodin ja jäähallin väliä 5-6 kertaa viikossa.

- Enimmäkseen vanhempien kyydillä, joskus menen bussilla.

Jukureissa Honkavuo pelaa C2-junioreissa.

- Alkukaudesta pääsimme kokeilemaan SM-sarjavauhtia ja vaikka siellä ei ihan parhaalla mahdollisella tavalla mennytkään ja ihan hyvä mieli.

- Tuntuu että on kehittynyt, kun on saanut pelata ja treenata vuotta vanhempien kanssa.

Honkavuo pääsi keväällä pukemaan leijonapaidan päälleen Pohjola-leirillä. Alkujännitys suli parissa päivässä ja mukaan tarttui muutakin kuin uusia kavereita lajin parista.

- Tietyllä tavalla sieltä sai lisää itseluottamusta.

Anttolan yhtenäiskoulun kahdeksatta luokkaa käyvä Honkavuo on esimerkkitapaus harrastukseensa sitoutuneesta ja määrätietoisesta nuoresta urheilijasta.

- Pitkällä tähtäimellä haluan pelata jollakin tasolla ammatikseni. Lyhyellä tähtäimen tavoitteena on olla joukkueen johtava pelaaja, joka pystyy näyttämään esimerkkiä ja auttaa muita.

Jääkiekkoakatemiassa urheilee reilut 40 kiekkoilijaa, joista muutama on tyttöjä. Akatemia on jaettu kolmeen eri ryhmään: yläasteikäiset ja tytöt, C- ja –B-ikäiset sekä A-juniorit. Yksi jääkiekkoakatemian valmentajista, Ville Suovalkama, on ollut akatemian toiminnassa mukana alusta saakka.

- Akatemiatoiminta on muuttunut ihan järisyttävästi niistä alkuajoista, toteaa Suovalkama.

- Lajikohtaisesti yritettiin tehdä omia sopimuksia oppilaitosten kanssa. Ihan valtava muutos siihen, miten oppilaitokset ovat mukana. Lisäksi uskon, että seurat ja urheilulajit ovat lähempänä toisiaan.  Akatemia kokoaa valmentajat luontevasti, nähdään paljon ja keskustelleen asioista.

Julkaistu 29.03.2018